Duizend mensen in actie tegen sluiting afdeling verloskunde Zoetermeer

Ruim duizend mensen in Zoetermeer kwamen zondagmiddag in actie tegen de voorgenomen sluiting van de afdeling verloskunde in het HagaZiekenhuis in Zoetermeer. Ze maakten rondjes om het ziekenhuis om deze te ‘omarmen’. Mensen vrezen ervoor dat de reistijden te lang worden als de afdeling in Zoetermeer verdwijnt. Dit meldt Hart van Nederland.

Organisator Astleigh van Emden-Eckhart roept het ziekenhuisbestuur op na te denken over moeders die bij een thuisbevalling toch met spoed naar het ziekenhuis moeten en niet 40 minuten de tijd hebben om daar naartoe te rijden. “Dit kan dus levens kosten.”

Twee opties 

Woordvoerder Maj-Britt van Raalte van het HagaZiekenhuis nam aan het einde van de dag een brief in handen van de organisatie. Het ziekenhuis zal de brief serieus nemen en meenemen in het uiteindelijk besluit over de sluiting, laat ze weten. Er liggen twee opties aan tafel: geboortezorg wordt toch in het ziekenhuis georganiseerd óf het zal ergens anders in de omgeving moeten. “Daarom willen we alles goed uitwerken zodat we op 18 april een duidelijk antwoord kunnen geven.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky