Normal_4888

ROTTERDAM - Het Prostaatcentrum zuidwest Nederland organiseert op donderdag 15 september 2011 een informatiemarkt over prostaatkanker. Medisch specialisten, verpleegkundigen en andere betrokkenen van het Prostaatcentrum zuidwest Nederland staan klaar om op een laagdrempelige manier informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Programma
Bezoekers doorlopen de stappen van het behandeltraject prostaatkanker via verschillende stands in de Centrale Hal en speciaal ingerichte kamers in het Prostaatcentrum zelf. Bezoekers leren wat de prostaat is, welke klachten voorkomen bij prostaatkanker, wat het PSA is en hoe de behandeling van prostaatkanker verloopt. Door middel van illustraties, duidelijke filmpjes en professionele uitleg krijgen bezoekers een overzichtelijk en compleet idee van het behandeltraject prostaatkanker, zoals deze door het Prostaatcentrum zuidwest Nederland wordt verzorgd.

Prostaatcentrum zuidwest Nederland
Het Prostaatcentrum zuidwest Nederland is een samenwerking tussen het topklinische Sint Franciscus Gasthuis en het universitair medisch centrum Erasmus MC. Sinds de start van het Prostaatcentrum in oktober 2010 zijn zeshonderd patiënten behandeld. Het behandelteam, bestaande uit urologen, radiotherapeuten en oncologen van beide ziekenhuizen, zijn zeer ervaren en maken gebruik van de laatste technologieën bij de behandeling van prostaatkanker.

© Nationale Zorggids