Normal_5245

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Op zondag 2 oktober vindt voor de zevende maal de Antoniusloop van het St. Antonius Ziekenhuis plaats. Dit jaar lopen ongeveer 500 medewerkers en hun familie/vrienden/kennissen mee voor het St. Antonius Onderzoeksfonds.

De Antoniusloop bestaat uit een wandeltocht van 15 km en een hardloopwedstrijd van 5, 10 en 15 km. Tijdens de prijsuitreiking om 14.00 uur wordt het geld dat is opgehaald overhandigd aan de ambassadeur van het St. Antonius Onderzoeksfonds.

Het parcours van de Antoniusloop loopt van het voormalige St. Antonius Ziekenhuis aan de Jan van Scorelstraat in Utrecht naar het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein. Na te zijn aangemoedigd door Douwe Biesma, voorzitter van de Raad van Bestuur, vertrekken de wandelaars om 10.30 uur en de hardlopers om 12.00 uur (alle afstanden). Bij de prijsuitreiking om 14.00 uur in Nieuwegein zal Maarten Rook, ambassadeur van het St. Antonius Onderzoeksfonds de opbrengst in ontvangst nemen en een dankwoord uitspreken.

Geen overheidsfinanciering
Het St. Antonius Onderzoeksfonds is een aparte stichting, met ANBI-status, die (toegepast) wetenschappelijk onderzoek op onder andere het gebied van hart-, long-, vaatziekten en oncologie mogelijk maakt. Het St. Antonius krijgt hiervoor geen overheidsfinanciering.

© Nationale Zorggids