Normal_5368

GRONINGEN - Een nieuw telecom netwerk in het Martini Ziekenhuis biedt 100% dekking voor hulpverleningsdiensten en gegarandeerde bereikbaarheid tijdens crises. Het DAS, Distributed Antenna System is sinds vorige maand operationeel. ‘Hiermee zijn we klaar voor de toekomst', zegt bestuurslid Paul van der Wijk.

De Hulpverleningsdienst Groningen is tevreden met de maatregelen die het Martini Ziekenhuis heeft getroffen. Brandweer, politie en ambulancediensten kunnen in het ziekenhuis met hun portofoons voortaan gegarandeerd communiceren, onderling en met de meldkamer.

Dekking
De dekking van C2000 laat in veel gevallen binnenshuis nog te wensen over. Met het nieuwe systeem is nu overal dekking in het ziekenhuis. Omdat publieke providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile nu ook gekoppeld kunnen worden zal het in de toekomst mogelijk zijn medewerkers uit te rusten met één apparaat waarmee ze zowel binnen als buiten het ziekenhuis kunnen werken.

Op 14 oktober van 9.30 uur tot 13.00 uur wordt er in het Martini Ziekenhuis een seminar gehouden om de opgedane ervaringen uit te wisselen.

© Nationale Zorggids