Normal_5372

ROTTERDAM - Pianovirtuoos Jan Vayne geeft samen met een koor van ruim vierhonderd stemmen op zaterdag 5 november een benefietconcert in de Rotterdamse Laurenskerk. De opbrengst gaat naar een speciale scan om kankerpatiënten beter te helpen.

Missie
Het concert in de Laurenskerk heet 'Walking on a Dream', naar het initiatief van Bianca Baijens. Haar missie was om in anderhalf jaar € 1 miljoen op te halen voor aanschaf van een hyperthermiescan in het Erasmus MC-Daniel den Hoed. Bij hyperthermie worden tumorcellen verzwakt of gedood door ze te verwarmen. Een behandeling met hyperthermie is minder belastend voor patiënten en kan de overlevingskans bij baarmoederhalskanker verdubbelen.

Lance
Bianca Baijens vond de inspiratie mede in een ontmoeting met wielrenner Lance Armstrong. Ze ontmoette hem vlak voordat zij in augustus 2010 overleed aan kanker. Haar missie wordt nu voortgezet door haar familie en vrienden in nauwe samenwerking met het Erasmus MC Vriendenfonds en Inspire2LiveMusic. Via verschillende acties is inmiddels al ruim € 500.000 verzameld voor de scan.

Kaarten
Kaarten voor het concert, dat duurt van 14.00 - 16.00 uur, kosten € 20 (kinderen tot 12 jaar: € 10). Bestellen kan via e-mail of telefonisch: 078-6818260. Meer informatie op de site van het Erasmus MC Vriendenfonds.