Normal_5401

LOS ANGELES (Novum/AP) - Michael Jackson was van plan om met de opbrengst van zijn comeback-concerten een ziekenhuis voor kinderen op te zetten. Dat blijkt uit geluidsopnames van een gesprek tussen de overleden King of Pop en zijn lijfarts Conrad Murray.

Deze band werd woensdag afgespeeld tijdens de rechtszaak waar Murray terechtstaat naar aanleiding van de dood van Jackson, twee jaar geleden. Op de opname is te horen hoe Jackson filosofeert over het grootste kinderziekenhuis ter wereld. "Het Michael Jackson Children's Hospital. Er komt een bioscoop, theater, spelletjeskamer. Kinderen zijn ziek omdat ze depressief zijn", vertelt Jackson op de tape.

Ook spreekt hij met Murray over de reeks concerten die hij zou gaan geven. "Elvis deed het niet, The Beatles niet. We moeten fenomenaal zijn. Als mensen mijn show verlaten, wil ik dat ze zeggen: zoiets heb ik mijn hele leven nog nooit gezien, het is fantastisch, de grootste entertainer ter wereld", zegt Jackson in de opname.

De rechtszaak tegen de lijfarts van Michael Jackson ging vorige week dinsdag van start. Conrad Murray wordt ervan verdacht Jackson in juni 2009 een overdosis van het verdovingsmiddel propofol te hebben toegediend. Dit zou tot de dood van de King of Pop hebben geleid.