Normal_6428

NIJMEGEN - In het weekend van 10, 11 en 12 december neemt het UMC St Radboud 65.000 vierkante meter nieuwbouw in gebruik. Twee gloednieuwe gebouwen bieden ruimte aan onder meer 20 operatiekamers, 250 verpleegbedden, inclusief 48 IC-bedden en een volledig nieuwe Spoedeisende Hulp, inclusief helikopterdek.

Tijdens het weekend verhuizen zo'n 200 patiënten van oud naar nieuw. Elke patiënt wordt begeleid door minimaal een verpleegkundige, en de Intensive Care-patiënten krijgen standaard begeleiding van een IC-arts en verpleegkundige. Een mega operatie die van minuut tot minuut gepland is en waar maandenlange voorbereiding aan vooraf is gegaan.

Civiel-militaire samenwerking
Het UMC St Radboud krijgt hierbij hulp van de Koninklijke Landmacht. Circa 120 militairen helpen in het kader van een oefening civiel-militaire samenwerking, bij de verzorging en begeleiding van patiënten. Zij zorgen er ook voor dat buiten het ziekenhuis mensen de juiste weg kiezen. De Koninklijke Landmacht ontwikkelde een patiëntvolgsysteem op maat: hierbij wordt elke patiënt gemonitord vanaf het moment waarop de patiënt de oude kamer verlaat tot hij of zij de nieuwe kamer heeft bereikt.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Zorggids