Normal_6742

AMSTERDAM (Novum) - Voor veel ziekenhuizen is de jaarwisseling rustig verlopen. Bij de meeste ziekenhuizen kwamen slechts enkele vuurwerkslachtoffers binnen op de spoedeisende hulp. Het letsel was veelal niet ernstig, zo blijkt uit een rondgang.

Bij het VUmc in Amsterdam werden volgens een zegsvrouw 'slechts' zeven mensen binnengebracht. Het ging in alle gevallen om brandwonden die niet ernstig waren. Het Martini Ziekenhuis in Groningen spreekt eveneens van een rustige oudejaarsnacht. Op de spoedeisende hulp werden zes mensen behandeld met oog- en handletsel.

Voor het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk is oud en nieuw 'redelijk rustig' verlopen. Tien vuurwerkslachtoffers met kleine brandwonden brachten een bezoek aan de spoedeisende hulp. Bij het brandwondencentrum in Groningen zijn negen slachtoffers behandeld. Zes daarvan konden na behandeling weer naar huis, de andere drie zijn opgenomen. Het brandwondencentrum in Beverwijk, ondergebracht bij het Rode Kruis Ziekenhuis, heeft één patiënt opgenomen.

Bij het UMC Utrecht verliep de nacht niet drukker of rustiger dan tijdens andere jaarwisselingen. Er kwamen volgens een woordvoerder vijftien vuurwerkslachtoffers binnen met kleine verwondingen als brandwonden. Bij het Medisch Centrum Haaglanden werden dertien patiënten met licht vuurwerkletsel geholpen.

Het Deventer Ziekenhuis laat weten een 'vrij rustige' nacht te hebben gehad met drie vuurwerkslachtoffers. Ze hadden verwondingen aan het gezicht. Bij het Antonius Ziekenhuis in Sneek kwamen drie slachtoffers binnen met brandwonden aan de handen. Ook het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam behandelde drie gewonden.

Bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein kwamen zes mensen binnen met handletsel. Ook op de spoedeisende hulp van de locatie Utrecht Oudenrijn was het volgens een zegsvrouw met vijf binnengebrachte patiënten rustig. De zegsvrouw noemde het opvallend dat er geen slachtoffers met oogletsel zijn binnengekomen.

Beveiligers van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede hadden het tijdens de jaarwisseling druk met 'opvallend' agressieve patiënten, die bijna allemaal te veel gedronken hadden. In totaal werden 39 patiënten behandeld, onder wie een man die vingers heeft verloren door het afsteken van vuurwerk.

Het Oogziekenhuis Rotterdam spreekt wel van een drukke nacht. Tot zondagochtend werden zeker twintig vuurwerkslachtoffers met oogletsel binnengebracht.