Normal_7588

ROTTERDAM - Ziekenhuizen kunnen gemiddeld 12 procent energie besparen, vooral op het gebied van verlichting, ventilatie en luchtbevochtiging. Dat meldt TNO DuCHA (Dutch Centre for Health Assets) van de afdeling Zorg en Bouw in Utrecht van onderzoeksorganisatie TNO.

Zij baseren zich op de kennis en ervaring, die tijdens verschillende masterclasses 'energieverbruik ziekenhuizen' uitgewisseld werden door ziekenhuizen. De laatste masterclass vond 8 februari vond plaats in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Volgens de Rotterdamse wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte kan in de regio Rotterdam zo´n energiebesparing per ziekenhuis de energierekening omlaag met gemiddeld 150.00 euro.

Intentieverklaring
Om te laten zien dat het de Rotterdamse ziekenhuizen menens is, ondertekenden zij gisteren een intentieverklaring. Hierin verklaren de ziekenhuizen dat zij hun unieke samenwerkingsvorm om kennis en ervaring te blijven uitwisselen voortzetten.

Elk ziekenhuis legt de ambities op het gebied van energiebesparing vast in een energiebesparingsplan. Ook het ministerie van Binnenlandse zaken, dat landelijk wettelijke en beleidskaders ontwikkelt om energie te besparen binnen een gebouwde omgeving, tekent de intentieverklaring. Het ministerie wil daarmee onderstrepen dat het belang hecht aan energie besparen.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Zorggids