Normal_11026

GRONINGEN - Het Martini Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum Groningen hebben vandaag door middel van het ondertekenen van een intentieverklaring aangegeven dat ze nauwer willen gaan samenwerken.

Er bestaat al een nauwe samenwerking op het gebied van complexe zorg, zoals bijvoorbeeld in de cardiologie, en in de opleiding van coassistenten en medisch specialisten. Die samenwerking willen beide zorginstellingen nu gaan uibreiden naar klinische zorg en genetica.

Concurrentie
In de intentieverklaring hebben de ziekenhuisbesturen afspraken gemaakt over de terreinen waarop verdere samenwerking verkend kan worden. Dat gaat onder andere over zorg, onderwijs en opleiding en onderzoek, maar ook over ondersteunende zaken zoals personeel en organisatie, inkoop en ICT.

Op basiszorg zullen beide ziekenhuizen ieder een eigen aanbod houden, zodat patiënten voor laagcomplexe zorg de keuze houden uit meerdere ziekenhuizen. Bij de samenwerking zullen zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties nauw betrokken worden.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink