Normal_404

Verpleegkundige Sander Mantel van het Erasmus MC heeft in Lissabon zilver veroverd bij de EuroSkills 2010. Mantel werkt bij de afdeling KNO en is eerder aangewezen als 'beste leerling-verpleegkundige van Nederland'.

Vakmanschap
EuroSkills is een grote Europese competitie waarin vakmanschap op uiteenlopende vakgebieden wordt beoordeeld. Bij verpleegkunde streden deelnemers uit acht Europese landen mee.

Zadkine-Erasmus MC
Sander Mantel (Zadkine) en Renske Luntz (ROC Horizon College) veroverden op 13 december in Portugal de zilveren medaille. Sander werkt bij de afdeling KNO en volgde zijn opleiding aan het Zadkine. Mantel, net terug uit Lissabon vertelt met een schore stem: "Renske en ik vormden een heel goed team. We zouden als professionals uitstekend bij elkaar passen. Helaas is het geografisch moeilijker. Renske werkt in Alkmaar."

Astma-aanval
De twee moesten onder andere een voorlichtingsposter maken (foto onder), pop reanimeren, bloeddruk meten, insuline toedienen en voorlichting geven aan een patiënt met astma, die onverwacht zogenaamd een astma-aanval kreeg. "Het goud is ons net ontglipt omdat we erg zenuwachtig waren en daardoor enkele foutjes maakten. Maar ik ben erg tevreden met het behaalde resulaat."

Bron: Erasmus MC