Normal_4508

UTRECHT - Uit onderzoek van het KNMG Studentenplatform blijkt dat 72 procent van de studenten geneeskunde de wens heeft om na hun studie parttime te werken. Maar is parttime werken wel mogelijk binnen de zorgsector? Gaat dat niet ten koste van de kwaliteit van de zorg? En zijn er nog wel voldoende carrièrekansen voor parttimers?

Deze vragen staan centraal staan tijdens de interactieve themabijeenkomst 'Parttime werken', die het KNMG Studentenplatform organiseert op donderdag 27 oktober 2011. Tijdens deze bijeenkomst debatteren studenten geneeskunde over de (on)mogelijkheden van parttime werken in de zorgsector.

KNMG Studentenplatform
Het KNMG Studentenplatform is een landelijke en onafhankelijke belangenbehartiger van geneeskundestudenten. Het platform is in 1996 opgericht als zelfstandig overlegorgaan van de KNMG. Daarmee behartigen zij de belangen van ruim 16.500 studentleden van de KNMG.

Parttime werken
Het studentenplatform organiseert jaarlijks een themabijeenkomst voor alle studentleden van de KNMG. Uit het onderzoek van het platform bleek bijna driekwart van de ondervraagden parttime werken te overwegen. De wens voor een kortere werkweek is er, maar kan dit ook in de zorg? Is het wel reëel om juist in tijden van bezuinigingen deze eisen op tafel te leggen?

Kan een optimale kwaliteit van zorg wel worden gegarandeerd als een arts niet iedere dag zijn patiënten behandeld? En is het überhaupt mogelijk om carrière te maken bij een lagere aanwezigheidsgraad? Deze en vele andere vragen staan centraal tijdens deze themabijeenkomst.

Aanmelden
De themabijeenkomst ‘Parttime werken' voor studentleden van de KNMG wordt gehouden op donderdag 27 oktober 2011 vanaf 18.30 -21.30 uur in de Domus Medica in Utrecht. De toegang is gratis. Aanmelden is wel verplicht via het e-mailadres: secretarisstudentenplatform@fed.knmg.nl.