Normal_8307

DEN HAAG - Het besluit van minister Edith Schippers van Volksgezondheid om dieetadvisering uit het basispakket van de Zorgverzekering te halen, hoeft niet te worden teruggedraaid. Dat heeft de rechter dinsdag bepaald nadat de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) een kort geding had aangespannen tegen de staat, zo meldt Blog.nl.

De NVD had aan de rechter gevraagd de maatregel om dieetadvisering te schrappen uit de basisverzekering buiten werking te stellen totdat de Staat een overgangsregeling heeft getroffen.

De rechter vond dit onnodig, omdat de vorig jaar al bekend was geworden dat de dieetadvisering uit het basispakket zou worden geschrapt. Diëtisten hebben tijd genoeg gehad om zich op de maatregel voor te bereiden.

"Dit is slecht nieuws voor patiënten en diëtisten", zegt directeur Anja Evers van de NVD zwaar teleurgesteld. "Het schrappen van dieetadvisering heeft ingrijpende gevolgen voor patiënten die naar de diëtist gaan met een medische noodzaak."

Eerder heeft de NVD al aangegeven dat deze maatregel kortzichtig is en die op termijn alleen maar extra kosten met zich meebrengt. De NVD zegt zich te beraden op eventuele vervolgstappen.

© Nationale Zorggids / Jannes Oosterveld