Normal_10256

AMERSFOORT - Hanneke Dessing is per 1 juni door de raad van toezicht benoemd als de nieuwe directeur van het Diabetes Fonds.

Van de ruim zeven jaar dat zij voor het fonds werkte was zij de laatste vier jaar adjunct directeur, waarin zij onder andere de portefeuilles Voorlichting en Fondsenwerving onder haar hoede had.

In haar loopbaan heeft zij meerdere marketing- en managementfuncties bekleed, zoals bij verschillende toonaangevende marketingscommunicatiebureaus.

Volgens Sybilla Dekker, voorzitter van de raad van toezicht, is er ‘met overtuiging voor Dessing gekozen' na een zorgvuldig extern begeleide selectieprocedure.

"We hebben veel bereikt, maar er liggen nog veel uitdagingen voor ons. Diabetes is nog steeds een onderschatte ziekte in Nederland met ingrijpende gevolgen voor de mensen die ermee te maken hebben", zegt Hanneke Dessing.

"De sterke groei van diabetes vraagt om een versnelling in wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Het is mijn ambitie om aan die versnelling bij te dragen en de droom van veel mensen, een leven zonder diabetes, dichterbij te brengen."

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz