Normal_12867

SCHIEDAM - Naar aanleiding van een bezoek van 75 zorgmedewerkers aan de raadscommissie in Schiedam, wordt er door de gemeenteraad een brandbrief geschreven aan de directie van zorginstelling Careyn. De zorgmedewerkers gaven aan dat zij in moesten stemmen met een lager uurloon om hun baan te mogen behouden. Zo meldt Dichtbij.nl.

Wellicht is dit het gevolg van de aanbesteding die Careyn bij de gemeente Schiedam heeft gedaan om de zorgverlening te mogen aanbieden. Careyn is hierbij aan de lage kant gaan zitten qua uitvoerings- en prijsaanbod, waardoor zij deze activiteiten niet kostendekkend kunnen leveren.

Het college vindt het evenwel vreemd dat een zorgorganisatie die vorig jaar bijna 9 miljoen euro winst maakte en twee bestuurders heeft die rond of boven de Balkenendenorm verdienen, nu niet genoeg geld heeft om de medewerkers het wettelijke CAO-salaris te kunnen bieden. De gemeente geeft verder aan dat zij niet verantwoordelijk is voor de gevolgen van het contract dat begin 2012 is getekend.

Met de brandbrief wil de gemeente de onrust wegnemen die is ontstaan onder zorgontvangers van Careyn en oproepen tot het handhaven van voldoende kwaliteit van dienstverlening.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal