Normal_ziekenhuis_bed_kamer

AMSTERDAM (Novum) - Het kort geding dat de geschorste bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis Aysel Erbudak had aangespannen tegen aandeelhouders van het Amsterdamse ziekenhuis is uitgesteld. Dat laat een woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam vrijdag weten. De twee partijen proberen er samen uit te komen.

Erbudak spande het kort geding, dat voor dinsdag gepland stond, aan tegen de aandeelhouders van het ziekenhuis vanwege de verkoop van aandelen. Dat werd een week geleden bekend. Ook werd een statutenwijziging doorgevoerd. Hiermee werd voorkomen dat de geschorste bestuursvoorzitter het ziekenhuis kon kopen. Erbudak betwist de juridische houdbaarheid daarvan en stapte naar de rechter.

De zaak is onder meer aangespannen tegen de erfgenamen van de eind vorig jaar overleden grootaandeelhouder Jan Schram. Familieleden van Schram zouden niet willen dat Erbudak aandelen van Schram zou overnemen, meldde de NRC eerder.

Erbudak werd eind februari geschorst omdat zij zonder overleg met onder meer Achmea zou hebben onderhandeld over de inkoop van zorg.