Wit verpleegsteruniform

Het personeel van verpleeghuis Pronsweide in Winterswijk gaat binnenkort werken in eigen kleding in plaats van de witte verpleegstersuniformen. De organisatie wilde een half jaar geleden de uniformen al afschaffen. De bewoners van het huis startten toen een handtekenin­genactie. Dit meldt De Gelderlander. 

'Binnenkort' moeten de verplegers dan toch afscheid nemen van het witte uniform. Protesten van de bewoners en het personeel hebben dan wel voor een half jaar vertraging van het plan gezorgd, maar desalniettemin is het besluit nu doorgevoerd. 
 
Andere locaties van de zorginstelling Marga Klompé, waar Pronsweide ook toe behoort, hebben de witte uniformen begin dit jaar al de deur uit gedaan. Uniformen blijven wel beschikbaar voor de momenten waarop de zorg hier om vraagt, aldus De Gelderlander. 
 
Eind 2013 begonnen bewoners van het huis een handtekenin­genactie als protest. Zij vreesden dat de herkenbaar­heid van het personeel af zou nemen. Medewerkers lieten ook weten niet erg blij te zijn met het plan. Zij waren bang dat ze zelf voor kleding moesten gaan zorgen die heet gewassen kan worden, in verband met de hygiëne. Daar is geen sprake van, aldus Dick Plessius, voorzitter van de raad van bestuur van Stich­ting Zorgcombinatie Marga Klom­pé. 
 
© Nationale Zorggids