Normal_brief_geld_vijftig

Een verpleegkundige uit het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft recht op de ingehouden onregelmatigheidstoeslag (ORT) die uitgekeerd had moeten worden over haar vakantiedagen en verlof. De rechtbank in Den Haag heeft de vrouw in het gelijk gesteld, waardoor het ziekenhuis de ORT met terugwerkende kracht moet uitbetalen. Dit meldt belangenorganisatie voor de zorg NU'91. 

Vorig jaar heeft een andere verpleegkundige van het HagaZiekenhuis ook al gelijk gekregen van de rechtbank en moest haar ORT met terugwerkende kracht terugbetaald worden. Nu heeft een ook andere vrouw gelijk gekregen van de kartonrechter. Omdat onregelmatige diensten een structureel onderdeel zijn van het werk van verpleegkundigen en verzorgenden, moet de ORT ook tijdens vakanties doorbetaald worden. Dat heeft het Europese Hof eerder al bepaald.

“Het stoort NU'91 uitermate dat verpleegkundigen en verzorgenden keer op keer het gevecht moeten aangaan voor zaken waarop ze gewoon recht hebben”, aldus Michiel van Erp van Nu'91. Mochten werkgevers het nalaten om de zaken goed te regelen, dan zal NU'91 werknemers ondersteunen om via de rechter alsnog hun gelijk te halen.

© Nationale Zorggids