Workshops voor kinderen

Ontwikkelingen, daar gebeuren er momenteel meer van als normaal. En dat is zeker zo in de Nederlandse zorgsector. Er wordt tegenwoordig ontzettend veel gevraagd van onze zorgsector en alle werknemers die hierin actief zijn. Vaak zijn deze tegenwoordig een stuk minder thuis. Op regelmaat en structuur kan er steeds minder gerekend worden, ook voor de kinderen van deze werknemers. Veel kinderen mogen inmiddels weer naar school toe, waar zij gelukkig weer hun klasgenoten en docenten in het echt kunnen zien en spreken. Echter bestaat de kans dat ook deze leerlingen weer voor een periode thuis komen te zitten. Op dat moment komen de ouders, de leerlingen en het Nederlandse schoolsysteem weer extra onder druk te staan. Inmiddels weten we dat we dit kunnen verwachten en zijn er organisaties die zich richten op dit probleem, waaronder CKV-dag

CKV-dag is een organisatie, opgezet door instanties uit de kunst- en cultuursector, die zich richt op het aanbieden van onderwijs op verschillende manier. Zodat wanneer de leerlingen weer thuis komen te zitten er iemand is die hun een les kan aanbieden. CKV-dag richt zich op CKV workshops voor scholen en heeft een breed aanbod die veel verschillende disciplines bevat. Deze workshops kunnen op verschillende manieren gegeven worden: Fysiek, Online en Hybride. 

Een online workshop wordt vanuit huis gegeven, de leerlingen en docent zitten thuis. CKV-dag blijkt een groot succes te zijn. De afgelopen maanden worden veel van onze workshops via een online platform aangeboden en blijkt dat zowel de leerlingen als de school dit zeer prettig ervaren.  

Kunstbeoefening heeft positief effect op kinderen

Het is in deze periode lastig voor zorgpersoneel om privé en werk te combineren. De komende weken zal er weer in toenemende mate behoefte zijn aan meer zorg en dus meer inzet van zorgpersoneel. Wat doe je dan als je kind thuis zit? Hoe kan je ervoor zorgen dat hij/zij nog goed onderwijs blijft volgen? En dan moet je ook nog eens omgaan met de stress over of je kind wel voldoende ontwikkelkansen krijgt. 

Uit het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie ‘What is the evidence on the role of the arts in improving health and well-being? A scoping review (2019)’ blijkt dat kunstbeoefening een positief effect heeft op de gezondheid Creatieve activiteiten en optredens verminderen angst en pijn bij zieke kinderen; het beluisteren van muziek bevordert het concentratie- en leervermogen. Wij hopen in deze stressvolle tijd een waardevolle bijdrage te leveren!