Logo_anno12

De nieuwe zorgverzekeraar Anno12 gaat niet van start per 1 januari 2014. De prijzenslag tussen de gevestigde zorgverzekeraars maakt het voor de nieuwe verzekeraar onmogelijk om de concurrentie aan te gaan. Dat is bevestigd door initiatiefnemer Rob Adolfsen, zo meldt Skipr.

Adolfsen wilde met Anno12 de concurrentie aangaan met grote gevestigde verzekeringen. Hij wilde weer terug naar de basis van het verzekeren: het afdekken van ondraagbare financiële risico's. Ook wilde Anno12 gezond gedrag stimuleren. De verzekerden zouden als lid mede-eigenaar worden en zo meer zeggenschap hebben.

Door de prijzenslag tussen de gevestigde verzekeraars kan Anno12 echter niet van start. Vorige maand maakte DSW bekend de premie te verlagen met 7,50 euro per maand en deze week kondigde ook Achmea een premieverlaging aan.

Het is nog niet bekend wat er in de toekomst zal gebeuren met Anno12. Hierover wordt in de komende week een beslissing genomen. Adolfsen: 'Wij kunnen de start nog wel een paar jaar rekken, want geen van ons hoeft er van te leven. Maar de vraag is: houdt de markt vertrouwen in ons als we zo lang niet van start gaan.' Het geld dat door crowdfunding is opgehaald wordt in principe aan de financiers teruggestort. 'Maar als we door willen met Anno12, dan moeten we dat geld zien binnen te houden. Anders moeten we volgend jaar opnieuw een crowdfunding doen', aldus Adolfsen.

© Nationale Zorggids