Normal_geld__berekening__rekenmachine__cijfers

Diverse zorgverzekeraars hebben RTL Nieuws laten weten dat het kabinet te optimistisch is over de hoogte van de zorgpremie. De belofte dat verzekerden volgend jaar slechts 3,50 euro extra per maand hoeven te betalen kunnen de zorgverzekeraars niet waarmaken. Dat meldt RTL Nieuws.

Uit uitgelekte documenten voor Prinsjesdag blijkt dat het kabinet ervan uitgaat dat de maandpremie voor de zorgverzekering nagenoeg gelijk blijft. Echter gaat het kabinet niet over de hoogte van de zorgpremie, dat beslissen de zorgverzekeraars zelf. Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW, noemt de inschatting van het kabinet niet reëel. Volgend jaar zijn er meer dure geneesmiddelen en (nieuwe) behandelingen die in het basispakket komen en dus vergoed moeten worden. Zorgverzekeraars hebben de afgelopen jaren bovendien op hun reserves moeten teren om de premie betaalbaar te houden voor hun verzekerden. “De bodem is bereikt. De reserves mogen niet te laag worden van De Nederlandsche Bank”, zegt Oomen.

DSW zegt nog niet wat hun premie voor 2017 wordt. Een week na Prinsjesdag probeert de zorgverzekeraar de premie voor het volgende jaar bekend te maken.

Door: Redactie Nationale Zorggids