Normal_geld_medicijnen_medicatie

Menzis-bestuursvoorzitter Ruben Wenselaar kijkt liever naar een eventuele afschaffing van de zorgtoeslag in plaats van het eigen risico. Door de zorgtoeslag af te schaffen komt er geld vrij dat gestoken kan worden in vrijstelling voor lage inkomens of het eigen risico. Dit zorgt direct voor meer transparantie in de zorgkosten, meent Wenselaar, zo meldt de Telegraaf.

Wenselaar gaat niet mee met de verschillende politieke partijen die in hun verkiezingsprogramma pleiten voor het afschaffen van het eigen risico. “Ik vind het gratuit als politici roepen om verlaging van het eigen risico zonder te zeggen waar we het geld vandaan halen”, aldus de Menzis-bestuurder. Wel vindt hij het logisch dat er een discussie gaande is over het eigen risico. Het huidige bedrag is aanzienlijk, echter zou afschaffing ervan zorgen voor een stijging van de zorgpremie van 284 euro per jaar.

Daarom kijkt Wenselaar liever naar afschaffing van de zorgtoeslag. Naast dat de zorgtoeslag een ingewikkelde regeling blijkt waardoor deze vaak niet gebruikt wordt, kan het geld dat daarmee vrijkomt verwerkt worden in vrijstellingen voor lage inkomens of het eigen risico. 

Door: Redactie Nationale Zorggids