Logo_logo_zorg_en_zekerheid

Verzekerden van Zorg en Zekerheid met artrose in de heup of knieën worden dit jaar bij wijze van experiment vrijgesteld van het eigen risico als zij voor hun aandoening naar een speciaal geselecteerd ziekenhuis gaan. Tijdens een klantpaneldag vroeg de zorgverzekeraar hun verzekerden hiernaar. Volgens klantprocesmanager Tamar Voskamp stond iedereen er vierkant achter. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN). 

Klanten denken vooral dat het experiment bijdraagt aan het in bedwang houden van almaar stijgende zorgkosten. Hoewel verzekerden het belangrijk vinden om hun eigen zorgverlener te kiezen, hechten ze ook waarde aan de kwaliteit en betaalbaarheid van zorg. Maar als de keuzevrijheid hen uit handen wordt genomen, moet de zorgverzekeraar bij de contractering al duidelijk maken waarom hij kiest voor een specifieke zorgaanbieder.

De verzekerden die tijdens de klantpaneldag aanwezig waren, gaven aan geen problemen te hebben met verder reizen, mits de kwaliteit van de zorgverlener beter is dan van de zorgverlener in de buurt. Dit blijkt tevens uit een eerder gehouden onderzoek onder 1.700 leden.

Door: Redactie Nationale Zorggids