Meerjarencontract voor Menzis en Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Zorgverzekeraar Menzis en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen hebben een contract voor 2 jaar afgesloten. Verzekerden van Menzis hoeven volgend jaar dus niet opnieuw contracteringsonzekerheid met het WZA af te wachten. De komende twee jaar krijgen ze hun ziekenhuiszorg in Assen gewoon vergoed. Dit meldt het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. 

Volgens beide partijen verliepen de onderhandelingen in wederzijds vertrouwen en was er een constructieve sfeer. Volgens Wilja Strating van Menzis zet het WZA zich actief in voor de verbetering van patiëntenzorg, mede door de inzet van digitale innovatie om de zorgprocessen te stroomlijnen. Dit houdt de zorg toegankelijk en betaalbaar in de toekomst. “Het is inspirerend om te zien hoe zelfs een regionaal ziekenhuis voor kan lopen op dit gebied.”

Patientënzorg optimaliseren

Bestuurslid Erwin van Santen van het WZA zegt dat Menzis aansluit bij de richting die het WZA wil opgaan en dat het ziekenhuis uitkijkt naar verdere samenwerking om de zorg voor patiënten in de regio Assen te optimaliseren.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky