CZ-verzekerden in Zeeland teleurgesteld over sluiting servicekantoren

CZ gaat alle servicekantoren sluiten, zo ook in Zeeland. De zorgverzekeraar gaat zich richten op digitale diensten, zoals de app of livechat. Verzekerden zijn teleurgesteld, want niet iedereen is online even vaardig. De kantoren in Middelburg, Goes en Terneuzen gaan per 1 mei dicht. De mobiele kantoren die enkele keren per week in Hulst, Oostburg, Rilland, Vlissingen, Yerseke en Zierikzee staan, komen vanaf die datum ook niet meer langs. Dit meldt PZC.

Vooral ouderen komen graag fysiek langs een servicekantoor om hun zaken te regelen. Het internet is hen inmiddels ook wel bekend, maar veel draagvlak is er vooralsnog niet. Volgens PZC regent het op social media ook klachten. CZ zegt hier rekening mee te hebben gehouden, maar stelt dat ook zij te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt. Mensen moeten worden ingezet waar ze hardst nodig zijn. Dit scheelt op de lange termijn ook geld, wat dan dus niet doorberekend hoeft te worden in de zorgpremie.

Andere taken

De mensen in Zeeland raken hun baan trouwens niet kwijt, maar hun werk verandert wel. “We willen ons personeel op een zo goed mogelijke manier inzetten.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky