Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

De fusie tussen de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) en koepelorganisatie Platform VG gaat de laatste fase in. De nieuwe organisatie zal eind dit jaar worden opgericht. Voor deze laatste fase is gekozen voor één fusiebestuur en één gezamenlijke interim-directeur. Dat meldt ANGO.

Sinds vorige week is er een gemandateerd fusiebestuur bestaande uit leden van beide besturen. Per 1 september zal de nieuwe gezamenlijke interim- directeur zijn aangesteld. Deze gaat de laatste hand leggen aan de inrichting van de nieuwe organisatie. De aanstellingsprocedure is in volle gang. De huidige interim-directeuren, Angelique van Dam van de CG-Raad en Wim Croes van Platform VG, hebben hun opdracht afgerond. Zij hebben de fusie strategisch en inhoudelijk voorbereid en hiermee een solide basis gelegd voor de nieuwe organisatie.

De samenwerking op de werkvloer kreeg al eerder vorm. Vanaf 1 maart zijn de organisaties in één kantoor gevestigd om de werkzaamheden zo goed mogelijk te integreren. Op de meeste beleidsterreinen werken de medewerkers inmiddels intensief samen en wordt er gezamenlijk naar buiten opgetreden.

Met de oprichting van de nieuwe koepelorganisatie worden de krachten gebundeld om de belangen van mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, alsmede die van chronisch zieken te behartigen. De koepelorganisatie vertegenwoordigt tegen de 250 cliënten- en patiëntenverenigingen.

© Nationale Zorggids