Normal_samenwerking_kentalis_en_noorderbrug

De organisaties Kentalis en De Noorderbrug hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om de zorgketen te verbeteren voor volwassen mensen die doof of slechthorend zijn of een communicatieve beperking hebben. De samenwerking gaat vandaag van start in de vorm van een werkconferentie, zo melden de organisaties in een persbericht.

Door de samenwerking hopen Kentalis en De Noorderbrug beter te kunnen voorzien in de specifieke behoeften van mensen met een auditieve en/of communicatieve beperking. De expertise van Kentalis ligt bij het verlenen van diagnostiek, zorg en onderwijs aan cliënten met beperkingen in horen en communiceren. Cliënten die bij Kentalis 'uitbehandeld' zijn, ervaren het soms als moeilijk om te participeren in hun sociale omgeving. Na de behandeling op deze terreinen is er vaak behoefte aan hulp op een ander vlak, zoals ondersteuning bij wonen, werk, het sociale netwerk en bij activiteiten.

De Noorderbrug is specialist op het gebied van Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) en doofheid en biedt behandeling, verzorging en verpleging aan op het terrein van wonen, zorg, welzijn en werk. De Noorderbrug is actief in Noord- en oost-Nederland.

Om te voorzien in de specifieke communicatieve omgeving die deze cliëntgroep nodig heeft, zullen Kentalis en De Noorderbrug elkaars medewerkers wederzijds opleiden en bijscholen, wat de kwaliteit van zorg ten goede komt. Zo gaan beide instellingen in een werkconferentie aan de slag met diagnostiek, opleiding, consultatie en advies, onderzoek, ketensamenwerking en E-health. De conferentie resulteert in een activiteitenplan dat later in 2014 concreet zal worden uitgevoerd.

© Nationale Zorggids