Dit is het thema van de Week van de Toegankelijk 2024

Belangenorganisatie Ieder(in) organiseert ieder jaar in oktober de Week van de Toegankelijk. Een week die het belang van toegankelijkheid voor mensen met een beperking extra belicht. Elk jaar is de week gekoppeld aan een thema. Voor 2024 is dit ‘Een toegankelijke werkplek’. De Week van de Toegankelijkheid vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 24 oktober. Dit meldt Ieder(in).

Werkgevers van werknemers met een beperking moeten de werkplek op maat in richten. Ze kunnen hierbij denken aan drempels voor toegang verwijderen, markeringslijnen aanbrengen op trappen, akoestische panelen laten plaatsen in kantines en voor collega’s met autisme stilteruimtes inrichten. Allemaal, soms relatief kleine, aanpassingen die een werkomgeving inclusief maken.

Met elkaar in gesprek gaan

Maar deze inclusiviteit is nog niet overal te vinden. Daarom roept Ieder(in) op om tijdens de Week van de Toegankelijkheid hierover met elkaar in gesprek te gaan en aan mensen met een beperking en werkgevers te vragen hoe ze een inclusieve werkomgeving voor zich zien. Erover praten creëert nieuwe inzichten over toegankelijke werkplekken.

Ben je benieuwd hoe je je werkplekken nu al toegankelijk(er) kunt maken? Op de website van de Week van de Toegankelijkheid staan alvast wat tips.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky