Normal_blindegeleidehond

De stichting KNGF Geleidehonden organiseert op zondag 28 september 2014 een wereldrecordpoging op de Bosbaan van het Amsterdamse Bos. De organisatie hoopt meer dan duizend lichtballonnen te water te laten om zo aandacht te vragen voor de maatschappelijke acceptatie van geleidehonden. Dat meldt KNGF Geleidehonden.

Het evenement moet 's werelds grootste waterlichtjesrace worden. De race is onderdeel van de Geleidehonden Light Night, die geheel in het teken staat van het belang van de geleidehond als hulpmiddel voor mensen met een beperking. Het doel van de avond is om meer maatschappelijke acceptatie te genereren en meer middelen om de opleiding van deze honden te kunnen bekostigen.

Vanaf vandaag kan iedereen meedoen aan de recordpoging door een lichtje voor de geleidehond te kopen. De lichtjes zijn te koop via www.lightnight.nl en in de Boswinkel van het Amsterdamse Bos. Kopers ontvangen een digitaal bewijs van de lichtballon(nen) en hoeven zelf niets te doen: alle verkochte ballonnen worden door het KNGF Geleidehonden tijdens de Light Night te water gelaten voor de race. De opbrengst van de verkochte lichtjes gaat naar de opleiding van deze honden. Met de race zijn prijzen te winnen, waaronder een ballonvaart.

De Light Night wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en staat in het teken van de geleidehond, assistentiehond en buddyhond. Naast fondsenwerving heeft het evenement ook een voorlichtende functie. Geleidehondenbazen lopen nog regelmatig tegen misverstanden aan rondom de hond en worden soms geweigerd in een taxi of restaurant.

© Nationale Zorggids