Normal_megawandelmarathon2__1_

In de groene omgeving rond Arnhem vindt op zaterdag 13 mei 2023 de tweede editie van de Mega Wandel Marathon plaats: het meest inclusieve wandelfeest van Nederland. Met o.a. Douwe Bob, Monique Smit, wandelgoeroe Hella van der Wijst en sportminister Conny Helder. De Mega Wandel Marathon is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Iedereen kan meewandelen en zo sponsorgeld ophalen om projecten voor kinderen met een handicap te steunen. Inschrijven kan via www.megawandelmarathon.nl . Dit meldt Stichting het Gehandicapte Kind.

De start- en finishlocatie is Sportcentrum Papendal in Arnhem. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 4, 10, 21 of 42 km. Zo vindt iedereen de uitdaging die past. Alle routes zijn toegankelijk voor rolstoel en runningframe en kunnen individueel of in een team worden gelopen. Onderweg is er van alles te beleven, zoals muziek en optredens van jonge toptalenten van AMZAF. Afhankelijk van de afstand wordt er gewandeld door bijzondere locaties, als Bio Vakantieoord en het Nederlands Openluchtmuseum. 

BNR's

Minister Conny Helder voor Langdurige Zorg en Sport wandelt de 4 km, samen met de kinderambassadeurs van Stichting het Gehandicapte Kind. Want, zo zegt zij: “Zo lang mogelijk gezond en zelfstandig zijn, ook als je ouder bent of een beperking hebt. Dat vraagt om zorg met oog voor de verschillen tussen mensen. Ook sporten en bewegen dragen bij aan onze vitaliteit. Met hart en ziel zet ik me in voor deze onderwerpen.” Ook kunnen deelnemers wandelen en in gesprek met ambassadeurs Douwe Bob, Hella van der Wijst (wandelgoeroe) en Rick Brink (oud-minister van Gehandicaptenzaken). De dag eindigt met een slotshow voor deelnemers en publiek, met optredens van Douwe Bob en Monique Smit. 

Kinderambassadeurs 

De vier kinderambassadeurs van Stichting het Gehandicapte Kind Art, Feline, Thomas en Vesper doen ook mee met de Mega Wandel Marathon. Als kinderambassadeur van de stichting zetten zij zich in voor kinderen die, net als zijzelf, een handicap hebben. Art (10) vertelt wat zijn motivatie is: “Ik loop voor de gehandicapte kinderen waar je het niet zo goed aan kan zien dat ze gehandicapt zijn. Ik word zelf vaak overschat en dan is er teleurstelling als ik het niet red.” Alle vier willen ze vooral dat kinderen met een handicap er gewoon bij horen en niet worden gepest of buitengesloten. Want niemand vindt het leuk om alleen te zijn.  

Het doel 

Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam doordat ze ver weg van huis naar school gaan, niet kunnen sporten bij de lokale sportvereniging of niet mee kunnen spelen in de speeltuin omdat deze niet toegankelijk is. De handicap bij deze kinderen kunnen we niet wegnemen, de eenzaamheid wel. Met de Mega Wandel Marathon gaan deelnemers samen wandelen en geld ophalen om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met leren, sporten en spelen.
 
Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Stichting het Gehandicapte Kind