Te lange wachttijden voor keuring gehandicaptenparkeerkaart Nijmegen

Mensen in Nijmegen met een beperking die een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen, moeten soms tot wel 60 dagen wachten op hun medische keuring ervoor. Dit komt door een tekort aan keuringsartsen die moeten beoordelen of iemand recht heeft op zo’n parkeerkaart. De wachttijd van 60 dagen overschrijdt de norm van 20 werkdagen flink. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

SP-raadslid Biljana Markovic stelde de kwestie onlangs aan de kaak en vindt drie keer de overschrijding van de norm ‘nogal wat’. Een gehandicaptenparkeerkaart is voor mensen met een beperking zeer belangrijk, zodat ze overal gratis én dichtbij kunnen parkeren. Markovic denkt dat de problemen wellicht opgelost kunnen worden als de gemeente de keuringen zelf uitvoert, in plaats van dit uit te besteden aan Argonaut Advies.

Landelijk tekort aan keuringsartsen

Daar ziet wethouder Cilia Daemen geen heil in. “Als we dit naar ons toe trekken, gaat het niet sneller. Het heeft echt met het gebrek aan keuringsartsen te maken. Dat gebrek blijft dan nog steeds, dus dit is geen uitkomst.” Het tekort aan artsen is een landelijk probleem, dus andere aanbieders én de gemeente zelf zullen hiermee blijven kampen.

Inmiddels heeft Argonaut Advies extra keuringsartsen in dienst genomen, waardoor de wachttijden de komende maanden zullen dalen.

Lees ook: MS-patiënte is nare opmerkingen over parkeren op invalidenplek zat

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky