67-jarige man hoeft na zes maanden eindelijk niet meer in zijn rolstoel te slapen

Nachtenlang moest de 67-jarige Gert-Jan in zijn rolstoel slapen vanwege een tekort aan thuiszorgmedewerkers. Maar na zes maanden is daar een einde aan gekomen. De thuiszorgorganisatie heeft nieuw personeel weten aan te trekken, waardoor hij nu weer twee keer per dag thuiszorg krijgt. Dit meldt Omroep Brabant. 

In augustus trok Gert-Jan Jonker aan de bel. Vanwege rug-, hart- en nierklachten is hij rolstoelgebonden en heeft hij iedere dag zorg nodig en ondersteuning bij het naar bed gaan. Maar vanwege personeelstekorten kreeg hij die zorg lange tijd niet. Slechts twee keer per week konden zijn verzorgers langskomen. Ook zij zaten met hun handen in het haar, want ze wisten dat Gert-Jan de meeste nachten in zijn rolstoel sliep.

Mopperen

De emotionele Gert-Jan is blij dat er voorlopig een einde is gekomen aan zijn problemen. “Dit was heel hard nodig. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb. Veel mensen mopperen op de zorg en ik denk dan: doe je mond open. Laat je stem horen. Maar veel mensen durven dat niet omdat ze bang zijn hun zorg kwijt te raken.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky