GGZ, voorlichtingsavond, autisme

GOUDA – In de Veste in Gouda vindt 20 november een voorlichtingsavond over autisme bij volwassenen plaats. Ondermeer psycholoog Saskia van Manen van GGZ Midden-Holland en twee ervaringsdeskundigen zullen vertellen wat autisme inhoudt en wat het in het dagelijks leven betekent. Ook is er ruimte voor vragen en discussie, zo meldt Radio Centraal.

In Nederland zijn er vermoedelijk 190.000 mensen met een vorm van autisme, waarbij PDD-NOS en Asperger veelvoorkomende vormen zijn. Autisme gaat vaak gepaard met een ongewoon sterke behoefte aan overzicht en voorspelbaarheid. Mensen met autisme hebben vaak een grote sociale zwakte en leven meer teruggetrokken.

Omdat de diagnostiek bij volwassenen sterk achterloopt, lopen duizenden mensen in Nederland rond die niet weten dat ze autistisch zijn, terwijl ze wel de nadelige gevolgen ervan ondergaan. Bij kinderen wordt autisme de laatste jaren steeds vroeger en vaker ontdekt.

De avond is gratis toegankelijk en begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur en is voor een breed publiek toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal