Howie the Harp, opleiding tot ervaringsdeskundige

De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen (RIBW) in de regio Arnhem en Veluwe Vallei gaat voormalig psychiatrische patiënten opleiden tot (assistent) ervaringsdeskundige. Na de eenjarige opleiding kunnen zij als ervaringswerker aan de slag in de (psychiatrische) zorg. Dat meldt De Gelderlander.

De RIBW begeleidt mensen met een psychiatrische achtergrond bij het wonen en meedoen in de maatschappij. Op zes mei 2014 opent de instelling in samenwerking met zorginstelling Pameijer een opleidingscentrum en gaat de opleiding van start. De methode die in de opleiding wordt gebruikt heet Howie the Harp, een concept ontwikkeld in de Verenigde Staten.  Het opleidingscentrum in Arnhem wordt het tweede centrum in Nederland, eerder startte Pameijer in Rotterdam een opleiding.

Voor belangstellenden organiseert het RIBW op 19 maart een informatiebijeenkomst in het gebouw In de Weerd in Arnhem. De opleiding leert mensen die zelf een psychiatrisch verleden hebben hoe zij anderen kunnen ondersteunen in hun herstel. De opleiding duurt een jaar waarvan een half jaar stage. Er is plek voor 25 deelnemers. Aan de opleiding zijn kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op www.howietheharp.nl of bel de studentenadministratie via 010-8700740.

©Nationale Zorggids