Logo_lgovcgct

Op 11, 12 en 13 november organiseert de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) haar jaarlijkse najaarscongres. Thema is dit jaar: 'Shiny happy people: van onbeheersbare hunkering en zelfverheerlijking tot gezond optimisme en veerkracht'. In 2015 staat het najaarscongres in het teken van de positieve kant van de mens. In plaats van ons te richten op negatieve emoties, zoals angst en depressie, keren we de focus om en richten we ons volledig op positieve emoties en gedrag in alle soorten en maten.

Per dag zijn er ongeveer 1000 (cognitief gedrags)therapeuten aanwezig. Daarmee is het VGCt najaarscongres het grootste psychotherapiecongres van Nederland. Vrijwel alle bezoekers zijn psycholoog, psychotherapeut of psychiater en werkzaam in de (G)Gz. Daarnaast bezoeken ook veel onderzoekers het congres om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied.

De commissie najaarscongres is voor het congres op zoek naar symposia, workshops, lezingen, posters en bijdragen voor de e-market. De commissieleden beoordelen de abstracts, die tot 6 mei zijn in te leveren, op de volgende vier punten: vernieuwend wetenschappelijk onderzoek op het gebied van leerpsychologie en cognitieve psychologie; actieve workshops die de bevindingen van dergelijk onderzoek incorporeren in klassieke cognitief-gedragstherapeutische procedures; wetenschappelijk onderzoek en workshops over toepassingen van bestaande kennis en klassieke procedures op nieuwe klachten of in nieuwe doelgroepen; wetenschappelijk onderzoek en workshops over toepassingen van technologische ontwikkelingen in cognitieve gedragstherapie.

Ook bijdragen die niet direct aansluiten op het congresthema zijn van harte welkom.

Kijk op de website van VGCt voor meer informatie.

© Nationale Zorggids