Logo_marant_logo_roze

Vindt je kind het lastig om contact te maken? Ben je bezorgd, omdat je dochter vaak onnodig gespannen is voor een toets? Reageert jouw zoon regelmatig té impulsief? 

Druk, verlegen, angstig, zenuwachtig. Iedereen heeft zo zijn buien. Het is pas een probleem als je kind of de omgeving er last van heeft en het te vaak voorkomt. Gelukkig kunnen kinderen veel leren op dit vlak.

Op school is er niet altijd tijd voor, en soms is dat ook niet de juiste plek. Maar in speciale groepstrainingen kunnen kinderen goed leren hun sociale vaardigheden of weerbaarheid te vergroten of faalangst te verminderen.

Groepsbehandelingen
De Behandelpraktijk van Marant, adviesorganisatie voor onderwijsontwikkeling en onderwijszorg, biedt begeleiding en ondersteuning. In trainingen van tien bijeenkomsten geven gespecialiseerde psychologen en orthopedagogen kinderen handvatten, nieuwe ervaringen en vertrouwen. De behandelingen in groepjes van maximaal negen worden grotendeels vergoed door de zorgverzekeraar.

Naast locatie Elst biedt Marant in Leerdam, Oss en Apeldoorn de volgende groepsbehandelingen aan voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar:
·         Weerbaarheid
·         Faalangstreductie
·         Sociale Vaardigheden (ook voor 5 t/m 8 jaar)
·         Gedragsregulatie
Gaat je kind naar het Voortgezet Onderwijs? Na de vakantie starten we met faalangstreductie voor leerlingen in de eerste en tweede klas van het VO.

Voor alle groepsbehandelingen kun je je kind nog inschrijven tot 6 september. De behandelingen starten in de week van 23 september. Interesse? Kijk dan eens op www.marant.nl/ouders.

© Nationale Zorggids