Normal_voorlezen_kind_moeder_boek

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel organiseren op woensdag 24 maart en maandag 14 april een informatieavond over de voordelen van een positieve opvoeding. Ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar zijn op beide avonden van 19.15 tot 21.30 uur van harte welkom in dorpshuis De Bining in Twijzel. Dat meldt de gemeente Achtkarspelen.

Beide avonden zullen worden verzorgd door spreekster Johanna Verschure van GGD Fryslân. Tijdens de bijeenkomst op 24 maart staat de kracht van een positieve opvoeding centraal en krijgen ouders praktische tips voor thuis. Francisca Smid en Sjoerd van Kammen van Kenniscentrum Kind en Echtscheiding Jeugdhulp Friesland vertellen over het belang van positief opvoeden wanneer ouders uit elkaar gaan. De bijeenkomst op 14 april draait rond het thema 'Zelfvertrouwen en Sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren’.

Een kind opvoeden is voor veel ouders iets wat je met vallen en opstaan doet. Wanneer kinderen op een positieve manier worden opgevoed, ontwikkelen ze zich beter. Hoe reageer je op een kind dat bijvoorbeeld boos, stil of verdrietig is? Positief Opvoeden biedt ouders informatie, tips en hulp bij dagelijkse opvoedvragen. Het programma is vele jaren onderzocht en blijkt in de praktijk te werken; veel ouders en opvoeders zijn er praktisch mee geholpen.

Meer informatie over de bijeenkomsten kan worden gevonden op www.cjgachtkarspelen.nl of www.cjgtytsjerksteradiel.nl.

© Nationale Zorggids