Normal_jeugdzorg546

Zorgboerderij Hoge Aard uit Noord-Brabant ontkent dat het lijfstraffen geeft aan kinderen. Dat heeft de directie van de instelling laten weten in een brief die is gepubliceerd op de website van talkshow Pauw, meldt het Algemeen Dagblad. 

Hoge Aard werd door onderzoeksjournalist Alberto Stegeman in het programma Pauw beschuldigd van het hanteren van zware straffen. Medewerkers van de zorgboerderij zouden onder andere slaan, kinderen onthouden van eten en verplichten om een week lang te werken.

Op de zorgboerderij zijn vier van de negen kinderen weggehaald door jeugdzorg. Stegeman gaat in zijn programma op SBS6 uitgebreider op de zaak in. Twee ex-medewerkers en een moeder uiten ook kritiek op de omgang van Hoge Aard met hun cliënten. Hoge Aard geeft aan dat deze personen in hun ogen niet al te betrouwbaar zijn.

Over de lijfstraffen reageert de directie als volgt: “Er zijn nog nooit, vroeger noch vandaag, lijfstraffen gegeven. Er is niet met een bezem geslagen. Wanneer een kind bijt, slaat of schopt wordt hij vastgepakt totdat hij rustiger wordt.” 

© Nationale Zorggids