Normal_kus

Een kusje geven op de mond lijkt heel onschuldig, maar dat is het niet. Een Britse moeder waarschuwt voor eventuele gevolgen bij de pasgeborenen. Dat meldt RTL Nieuws.

Claire Henderson had een koortslip en gaf haar baby Brooke een kus, die vervolgens het herpes-virus (HSV-1) opliep. Een koortslip kan voor baby’s dodelijk zijn, omdat het afweersysteem nog niet goed is ontwikkeld. Brooke heeft het virus overleefd, mede omdat ze op tijd naar het ziekenhuis is gebracht.

Henderson wist niet dat een koortslip levensbedreigend kon zijn en daarom waarschuwt zij nu andere ouders via Facebook om niemand het kindje pasgeboren kindje te laten kussen, ook al lijkt het erop dat diegene geen koortslip heeft. Haar bericht is inmiddels al 37.000 keer gedeeld.

Ook Nederlandse ouders worden gewaarschuwd, onder meer in de Groeigids van het consultatiebureau. "Pasgeboren baby's mogen beslist niet in aanraking komen met mensen met een koorstlip. De baby kan hierdoor een ernstig herpesinfectie oplopen", zo luidt de waarschuwing.

© Nationale Zorggids