Normal_zwanger_buik_zwangerschap_baby

Het Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft één miljoen euro ontvangen van de Stichting De Weijerhorst. Het ziekenhuis gebruikt dit geld om samen met de onderzoeksgroep Fundamentele Perinatologie onderzoek te doen naar nieuwe en veilige manieren van bevallen. Ook besteedt het onderzoek aandacht aan een veilige zwangerschap, met als doel het aantal vroeggeboortes en babysterftes te verlagen. Dat meldt MMC.

De onderzoeksgroep Fundamentele Perinatologie, een samenwerking tussen de Technologische Universiteit van Eindhoven en het MMC, gaat met het geld onderzoek doen naar veilige manieren om te bevallen en een veilige zwangerschap. Een belangrijk onderdeel is het wetenschappelijk onderzoek naar hartbewaking op afstand en een weeënpleister. Doordat vrouwen thuis gevolgd kunnen worden, ervaren zij minder belasting.

“Vrouwen voelen zich veilig en merken bijna niets van het onderzoek, doordat we gebruikmaken van de modernste technieken. Het onderzoek zal een positieve bijdrage leveren aan de geboortezorg in Nederland”, zegt gynaecoloog en hoofdonderzoeker Guid Oei. 

Door: Redactie Nationale Zorggids