Normal_zwangerschapstest_pregnancy_test_result_wiki_-c_

Anti-abortusorganisatie Schreeuw om Leven heeft besloten om hun acties bij abortusklinieken per direct op te schorten. In de media en politiek is de afgelopen maanden veel aandacht geweest voor de activiteiten van de organisatie, wat leidde tot dreigmails aan het adres van de stichting en voorbijgangers die zich agressief gedroegen richting de betogers. Dit melden Schreeuw om Leven en NOS. 

Volgens de pro-life-organisatie kwam het ook voor dat mensen zich voordeden als (onbedoeld) zwanger en situaties in scène zetten zodat tv-teams daar opnames van maakten. “Dit alles geeft niet alleen een verkeerd beeld van de situatie bij abortusklinieken, maar resultaat ook in onveilige en ongewenste situaties voor zwangere vrouwen die een kliniek bezoeken én voor vrijwilligers van Schreeuw om Leven”, aldus de stichting. Daarom is hiervan een melding gemaakt bij de politie en om advies gevraagd bij lokale overheden.

Hoewel Schreeuw om het Leven zelf beweert vrouwen op een respectvolle en liefdevolle wijze te benaderen, heeft een vrouw die werd aangesproken aan Nieuwsuur laten weten dat zij de bejegening respectloos vond.

Bufferzones rondom abortusklinieken 

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid wil dat er speciale bufferzones rondom abortusklinieken worden gerealiseerd om zo ongewenst zwangere vrouwen te beschermen. Demonstranten zouden op een bittere en soms zelfs agressieve manier demonstreren, in een poging de vrouw op andere gedachten te brengen. Door het stijgende aantal klachten moet de bufferzone landelijk worden gerealiseerd. In Roermond wordt al van zo’n zone gebruikgemaakt. 

Door: Nationale Zorggids