Supermarkten waarschuwen voor salmonella in Helwa Pennywafels

Diverse supermarkten waarschuwen voor Helwa Pennywafels. In de wafels is mogelijk de bacterie Salmonella aanwezig. Het eten ervan kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Dit meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De Helwa Pennywafels met houdbaarheidsdatum (THT) 01-06-2024 zijn verkocht bij Vomar, Nettorama, Hoogvliet, Coop, Plus, DekaMarkt en Dirk. De productiecodes zijn 3261, 3262 en 3263. De terugroepactie verschilt per supermarkt. Bekijk daarom hier om welke codes en welk streepjescode het per supermarkt gaat.

Besmetting met salmonella

Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Wie denkt besmet te zijn, wordt geadviseerd contact op te nemen met zijn of haar huisarts.

Door: Nationale Zorggids