Eindejaarscampagne politie: extra aandacht voor overleden baby in Lek

De zaak van het overleden baby’tje op een eiland in de Lek bij Lekkerkerk, dreigt zonder nieuwe informatie vast te lopen. Door hier extra aandacht aan te besteden via onder meer posters, online advertenties, radiospotjes en een extra uitzending van Opsporing Verzocht op donderdag 28 december hoopt de politie deze zaak alsnog te kunnen oplossen. Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning uit voor nieuwe tips in deze zaak. Dit meldt de politie.

Begin maart 2023 werd op een eiland in de Lek bij Lekkerkerk een klein overleden meisje gevonden. Ze bleek zonder medische begeleiding te zijn geboren na een voldragen zwangerschap. Nog altijd weet de politie niet wie het meisje is, wie haar ouders zijn en hoe ze om het leven is gekomen. De politie gaat er nog steeds vanuit dat de baby op het eiland is achtergelaten, maar het is niet uit te sluiten dat het kindje is aangespoeld.

Beloning van 10.000 euro

De oproep is met name voor bewoners van het gebied in en rond Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Het Openbaar Ministerie (OM) stelt een beloning in van 10.000 euro. In het centrum van Lekkerkerk wordt maandagochtend 18 december door de politie geflyerd. Burgemeester Bouvy-Koene bezoekt om 12.30 uur de vindplaats van de baby en laat daar bloemen achter.

Door: Nationale Zorggids