Logo_ben_sajet_centrum

Het doel van het Ben Sajet Centrum in Amsterdam is de kwaliteit van leven structureel verbeteren voor mensen die langdurig zorg nodig hebben. Afgelopen vrijdag is het centrum officieel geopend door de Amsterdamse burgemeester Van der Laan. VUmc draagt als een van de samenwerkingspartners kennis en expertise bij aan dit innovatieve centrum. Dit meldt VU Medisch Centrum.

Tien maanden geleden sloegen tien samenwerkingspartners de handen ineen met het doel uit te groeien tot een centrum van academische werk- en leerplaatsen om zo kwetsbare mensen met een langdurige zorgbehoefte een betere kwaliteit van leven te geven. Het is de bedoeling dat op termijn meer Nederlandse partners zich aansluiten bij dit initiatief, vooral vanuit de zorgpraktijk. 

Binnen het Ben Sajet Centrum worden programma's en projecten ontwikkeld waarbij (toegepast) wetenschappelijk onderzoek, goede en bewezen vormen van zorg, verbonden worden met de zorgpraktijk en beroepsopleidingen. Het centrum heeft vijf programma's ontwikkeld die zich richten op de vernieuwing van de gezondheidszorg voor kwetsbare ouderen, dementiezorg en sociale veerkracht bij ouderen. Ook is er aandacht voor zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en het zorgvriendelijk maken van de stad en omgeving.

© Nationale Zorggids