Logo_logo_zorgkompas

Door de flinke verliezen van vorig jaar kunnen Zorgkompas en Zorgkompas Midden Nederland niet meer zelfstandig opereren. In 2016 waren beide bedrijven al technisch failliet, maar met behulp van achtergestelde leningen van moederbedrijf Zorggroep Alliade, konden ze blijven bestaan. Bezuinigingen zouden Zorgkompas uit de problemen moeten helpen, maar uit de jaarrekening is op te maken dat de verliezen alleen maar zijn toegenomen. Alliade moet de activiteiten van Zorgkompas nu zoveel mogelijk laten uitvoeren door andere zorgverleners. Dat meldt RTL Nieuws. 

Voordat Zorgkompas onderdeel werd van Alliade, was het in handen van twee zorgondernemers. Na de overname werden zij benoemd tot directeur bij de Zorggroep. Zij kwamen in 2016 veelvuldig in het nieuws toen bleek dat de twee mannen hun eigen bedrijven inzetten voor grote opdrachten. De schijn van belangenverstrengeling maakte dat ze moesten opstappen.

Zorgkompas BV verloor 2,1 miljoen euro in 2017 en Zorgkompas Midden Nederland BV leed en verlies van 1,6 miljoen euro. Beide organisaties verdubbelden hun verlies ten opzichte van het jaar ervoor. Nu de Zorgkompas-organisaties niet meer op eigen benen kunnen staan, moet een andere oplossing gevonden worden. Voor een deel van Zorgkompas BV is al een regeling getroffen met een andere zorgaanbieder.

Door: Redactie Nationale Zorggids