Normal_tattoo

De eerste tattooshop voor ouderen is een feit. De deuren van de tattooshop in verpleeghuis Humanitas gingen vrijdag open. Initiatiefnemer Rebecca Leidelmeijer ziet steeds meer ouderen met een tatoeage, waarschijnlijk ingegeven door het toenemend aantal medewerkers in de ouderenzorg dat een tattoo heeft. Hoewel er nog steeds een taboe op rust, staan steeds meer ouderen ervoor open. Dat melden NOS en Humanitas. 

Een populaire tatoeage onder ouderen is de term ‘niet reanimeren’. Anderen gaan voor subtiele, kleine plaatjes zoals namen van overleden partners, symbolen en andere kleine afbeeldingen. “Laatst had ik een zorgmedewerker van een andere instelling. Die had zo’n speciale band opgebouwd met een oudere man die ze verzorgde, dat ze samen dezelfde tatoeage hadden laten zetten”, aldus Leidelmeijer.

Ouderen hebben een dunnere huid en de rek is er vaak ook uit, waardoor bij het zetten van een tatoeage meer voorzichtigheid geboden is. Ook gebruiken ouderen regelmatig medicijnen die zorgen voor antistolling.

Hoewel de nieuwe tattooshop Inktramuraal zich richt op ouderen, staan de deuren ook open voor iedereen die jonger is dan 65 jaar. 

Door: Redactie Nationale Zorggids