Dertien bewoners seniorenflat al 10 dagen opgesloten door kapotte lift

Een kapotte lift in een seniorenflat in Nuenen zorgt ervoor dat dertien ouderen al tien dagen nergens naartoe kunnen. De ouderen gebruiken een rollator of scootmobiel en hebben de lift nodig om hun appartement te verlaten. Dit meldt Omroep Brabant.

Bewoners zijn emotioneel en vinden het vreselijk zolang aan huis gekluisterd te zijn. “We zijn nu allemaal afhankelijk geworden van anderen. Van de boodschappen tot afval weggooien, we kunnen geen kant op”, zegt de 83-jarige Wilhelmien Barthels die een scootmobiel en rollator gebruikt. Ze begrijpt dat het een situatie van overmacht is, maar ziet de bewoners steeds eenzamer worden. Zo ook de 95-jarige Margot van Oord, die elke ochtend naar de lift gaat om te kijken of deze het weer doet. Normaal doet ze haar boodschappen zelf en rijdt ze nog auto, maar nu staat haar leven al tien dagen stil.

Vaker liften kapot

Dat het liftenbedrijf geen onderdelen op voorraad heeft, is voor bewoners onbegrijpelijk. Liften gaan vaker kapot en zeker in de flat in Nuenen is het niet de eerste keer dat een onderdeel defect is. Maar ook in seniorenflats in Bladel, Veldhoven, Breda, Geldrop en Tilburg is er in het afgelopen jaar gedoe geweest met liften.

Lees ook: 'In woonzorgcentrum Dubbelmonde is zoveel kapot dat ouderen eronder lijden'

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky