Kapotte cv-ketels zetten ouderen al 2,5 week in de kou

Dertien woningen in een flat aan het Drentheplantsoen in Den Haag zitten al 2,5 week zonder cv-ketel. De ouderen die er wonen ervaren enorme overlast door de kou en weten niet wanneer de problemen, die bij het installeren van nieuwe cv-ketels ontstonden, weer zijn opgelost. Dit meldt Omroep West. 

In de nacht van 11 op 13 november gingen de koolmonoxidealarmen van de nieuwe cv-ketels af. Alle ouderen moesten uit de woning. De ketels staan sindsdien uit voorzorg uit, maar het is er inmiddels hartstikke koud in de appartementen. Sommige ouderen hebben flink last door de kou. Zo vertelt één bewoner over haar reuma, die door de kou extra opspeelt. “Als je vanuit je scootmobiel in deze kou terechtkomt, ben je gewoon ten einde raad”, zegt ze.

Onduidelijkheid

Bewoners hebben wel een elektrische kachel gekregen van woningcorporatie Hof Wonen, maar dat lost de problemen nauwelijks op. Natuurlijk is het beter dan niets, maar ouderen zeggen er ook hoofdpijn van te krijgen en dat de kou vooral lokaal en tijdelijk wordt opgelost. Hof Wonen zegt aan een oplossing te werken, maar heeft nog geen reparatiedatum. De hoop is dat de verwarming voor de kerst weer aan kan, maar niemand die het weet.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky