Normal_trein__2_

Door de Nederlandse Spoorwegen zal worden onderzocht of er mogelijkheid is voor het inzetten van rolstoelliften, zodat mensen met een handicap zelfstandig in en uit de trein kunnen komen. Dat meldt de NOS.

Gehandicapten die met de trein willen reizen, moeten nu van tevoren om assistentie vragen, zodat er een verhoging kan worden geregeld. In de praktijk blijkt deze service op veel stations niet beschikbaar of erg omslachtig. Al langere tijd wordt er door de SP aangedrongen bij staatssecretaris Wilma Mansveld om het gebruik van een lift te testen in dubbeldekkers. Mansveld heeft toegezegd daartoe bereid te zijn, mits het binnen de Nederlandse en Europese regels past.

Tweede Kamerlid Farshad Bashir (SP) zegt blij te zijn met de toezegging van Mansveld. Wat hem betreft komt er uiteindelijk in elke trein een lift voor reizigers in een rolstoel. Bashir vermoedt dat NS de kosten van de inbouw van liften terug zal terugverdienen doordat meer mensen in een rolstoel met de trein zullen gaan reizen wanneer er rolstoelliften aanwezig zijn.

© Nationale Zorggids