Normal_koffie

Een paar maanden na de opening van de eerste koffiebar in gebarentaal is nu ook de tweede koffiebar met dove barista's geopend. Wie op de Zuidas in Amsterdam bij restaurant Circl binnenloopt, zal daar gebarentaal moeten kunnen spreken. Dat meldt Doof.nl. 

De tweede Nederlandse koffiebar in gebarentaal, een idee van ABN AMRO, Vermaat Groep en werkbemiddelingsbureau Ctalents, is sinds deze week geopend. “Veel doven komen niet aan het werk door hun beperking. En dat is zonde. Er zijn genoeg concepten waar ook zij prima kunnen functioneren. Het leuke aan een koffiebar is dat het een plek is waar doven en niet-doven met elkaar in contact komen”, zegt Bas de Ruiter van Ctalents.

In oktober 2017 opende de Sign Language Coffee Bar, tevens in Amsterdam, zijn deuren. Wie er op bezoek komt en nog geen gebarentaal spreekt, leert dit op locatie. Voordat je een bestelling kunt plaatsen, leer je tijdens een flitsles hoe je je gewenste kopje koffie bestelt. Daarnaast leren bezoekers aangeven of ze de koffie ter plekke willen opdrinken of willen meenemen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids